Bästa förvaringstipsen till garderoben

Bästa förvaringstipsen till garderoben

23rd februari 2019 Av av angelica

 

När vi inreder i våra hem så fokuserar vi mestadels på de rum och ytor som kommer att vara synliga för eventuella gäster. Platser som förråd och garderob kanske man inte lägger lika mycket tid på, eftersom man sällan spenderar tid i dessa rum och bara besöker dessa när man är i behov av något och inte för att umgås eller t.ex. äta middag. Det betyder dock inte att man inte bör se efter dessa utrymmen på samma sätt som andra delar av hemmet. Genom att veta att alla rum är snygga, stiliga och rena blir hela känslan i hemmet förändrad.

Just garderoben kan ju vara aningen svår att hålla koll på. Människor är stressade att ta sig iväg till jobbet på morgonen och plaggen kastas bara in eller knölas ner i en låda om de inte passade dagens ändamål. Som du säkerligen redan vet så har kläder en tendens att snabbt samlas på hög, hur noggrann man än känner att man är.

För att du ska få ordning i din garderob har vi satt ihop en lista på de absolut bästa förvaringstipsen till garderoben. Vill man inte använda sig av alla metoder så väljer man helt enkelt det alternativ som passar en bäst själv. Naturligtvis kommer även utformningen på din garderob att ha betydelse för hur mycket du kommer kunna förändra, förbättra eller förvara.

  • Låt kläderna hänga – Ett mycket bra sätt att få en snabb överblick över vilka kläder man har är att hänga upp kläderna på galgar. Om kläderna är hängandes blir de inte skrynkliga på samma sätt och dessutom behöver du inte rota igenom högar av vikta plagg för att hitta det du söker.
  • Insatser – Insatser till småförvaring är ett utmärkt sätt att få ordning på dina prylar. Det finns insatser som du t.ex. kan ha i byrålådan för att sortera underkläder eller insatser som du kan ha för att få koll på alla dina slipsar eller smycken.
  • Säsongsanpassa garderoben – Din vinterjacka och dina ullkappor behöver inte hänga i garderoben under årets varmaste månader. Kläderna tar onödigt mycket plats och du kommer att få en garderob som är stökig, rörig och svår att hitta i. Sortera ut kläderna efter säsong och byt ut garderoben när sommaren/hösten börjar nalkas. Kläderna som packas undan kan med fördel förvaras i källare eller vind, men då är det rekommenderat att man använder dig av vakuumpåsar. Vakuumpåsar håller väta och fukt borta och ser dessutom till att du får plats med mer saker.