Förvaring till det lilla hemmet

Förvaring till det lilla hemmet

2nd januari 2019 Av av angelica

Ett litet hem eller rum kommer alltid att vara svårare att inreda än ett stort. Anledningen till detta är för att man helt enkelt inte har lika mycket yta att arbeta med. I ett stort rum eller hem finns det mycket väggyta, mycket golvyta och därmed också mer möjligheter att ta in olika typer av möbler. I ett mindre hem behöver man anpassa utformningen på möblerna, storleken på möblerna och dessutom se till så att det finns mängder med förvaringsmöjligheter.

Förvaringsmöjligheter och förvaringsmöbler är mycket viktigt för den som har ett mindre hem. Även om man bor litet kan man behöva få plats med väldigt mycket saker, trots att det kanske inte är specifikt möbler som man behöver få plats med. I det lilla hemmet finns fortfarande kläder, hygienartiklar, köksartiklar, dekorationer, skor, smycken. Helt enkelt allt möjligt. Har man barn kan man dessutom räkna med att det kommer att finnas ännu mer saker i hemmet. Lådor, skåp och golv svämmar över av pärlor, leksaksfigurer, kritor, halvritade teckningar och mycket mer.

Trots det betyder det inte att ett större hem har mängder med förvaring, bara för att ytan är större. Det hemmet dock har är möjligheten att få plats med mer saker och mer möbler där sakerna kan ha sin plats. I denna text kommer du att få tips om smart förvaring som passar små hem.

Förvaring på väggarna

Alla typer av förvaringsmöbler behöver inte stå på golvet. I ett litet hem är det viktigt att försöka frigöra golvytan så mycket som möjligt, för att ge intrycket av att rummet är större. Låt golvet vara och satsa istället på hyllor eller vägghängda möbler. Det finns vägghängda möbler både med och utan dörrar, så att du kan få ett snyggt helhetsintryck.

Förvaring under möbler

Du har väl inte glömt bort hur mycket golvyta som din säng tar upp och som inte kommer till användning? Ta vara på denna yta genom att skaffa dig lådor (på hjul för att undvika skador på golvet) som får plats under sängen. Här rekommenderas dock lådor med lock för att förhindra dammsamling. Lådorna rymmer allt från täcken, kläder, skor, leksaker eller vad helst du själv önskar.

Hopfällbara möbler

För det allra, allra minsta hemmet kan det även vara svårt att få plats med vanliga möbler. Det finns mängder med möbler som är specifikt framtagna för att snabbt kunna ställas undan eller möbler som har flera olika funktioner. Satsa på ett hopfällbart bord och hopfällbara stolar till det lilla köket eller varför inte ett sängskåp om du t.ex. endast har ett rum att vistas i. Möblerna kan enkelt plockas fram när du är i behov av dom och lika enkelt ställas undan igen.