Inred för sommaren

Inred för sommaren

8th maj 2019 Av av angelica

Sommaren står för dörren och trots vårstädning och nya blommor som flyttat in känner man kanske den där känslan komma smygandes, sommarens långa varma dagar, sand mellan tårna och varm hud. När man kommer hem från en dag på stranden vill man gärna behålla känslan så länge som möjligt. Dock är inredningen som gäller under sommaren oftast väldigt lik den som är på våren; men varför inte passa på att ändra om igen, förändring är kul!

Sommarens klassiska färger är ju blått och vitt, vi vill ha det ljust och fräscht och förlänga känslan av ljus i vårt hem. Det kan lätt ändras med hjälp av att byta kuddfodral på kuddarna i soffan eller byta ut mattan. Gillar du mönster och färg? Inga problem, tidningen Leva&Bo skriver om retro trenden som bland annat IKEA hakat på.

Något som många har problem med är förvaring, vi vill ha den snygg och matchande med resten av hemmet men också funktionell. Har du exempelvis öppen förvaring eller förvaring där man kan se vad hyllor och lådor innehåller, ja, då är rådet att faktiskt att se till att lägga undan sådant som inte hör till årstiden uppe på vinden eller i källaren. Gamla overaller, mössor och vantar ska inte ens få vara i närheten av sommarkänslan vi vill skapa, så se till att packa ner allt sådant och ställ bort det eller göm det där man slipper se det under sommarhalvåret.

Man behöver ju inte heller byta ut alla möbler bara för att det är en ny säsong. Men let’s face it, det är mycket lättare att frakta hem nya stora möbler när det inte är snöslask ute. Efter en mörk vinter kanske alla tefläckar från vinterns soffmys syns mer och det kanske är dags att passa på under sommaren att köpa ny säng eller soffa trots eventuell sommarbudget. Det går ju att låna på genom exempelvis en hemsida som enklare.se eller av någon anhörig så att man kan slå till på något nytt. På sommaren kan man kanske hitta möbler lite tidigare om man är ute i rätt tid när butikerna vill fylla på inför höstsortimentet.

Passa på att byta gardiner! Kanske gjordes detta till våren, men gör det igen, det kan lyfta ett helt hem. Vissa byter även motiv i tavlorna, kanske kan det vara något för att få en förändring i hemmet.

Dofter är någonting som man kanske inte tänker på som en del av inredningen men det kan faktiskt lyfta ett helt hem. På sommaren vill man gärna att doftar jordgubbar eller dofter av blommor från en handplockat bukett som står på matsalsbordet. På Elle tipsas det om en trend för 2019 om att köpa konstgjorda växter, de behöver alltså ingen omsorg men är minst lika snygga som riktiga blommor. Perfekt för sommaren då man kanske reser bort en del och toppen är ju att man kan spara dem! Minus är väl att de inte ger ifrån sig någon härlig sommardoft så när du är åter på hemmaplan, passa på att gå ut och plocka en härlig bukett som kan ge lite extra glädje hemma.