Inredning – mer än bara prydnader

Inredning – mer än bara prydnader

13th juni 2019 Av av angelica

Du fixar och du donar i hemmet. Mer och mer saker handlas in och allt fler prydnader byts ut, men ändå kan du inte lyckas få det där perfekta hemmet som bara syns till i inredningstidningar. Visst verkar det som att alla andra du besöker, vänner och bekanta, har så snygg stil i sina hem. Allt är noga utvalt och man skulle nästan kunna tro att var och varannan människa har anlitat en inredningsexpert. Dekorationer och prydnader kan göra stor förändring i ett hem, men ibland behöver man se utanför boxen och istället titta på de större ytorna av hemmet. Det spelar nämligen ingen roll hur snygga eller dyra inredningsprylar du har om ditt hem har tråkiga eller trasiga tapeter.

Ett mycket vanlig misstag i samband med inredning är att man glömmer de ytor som faktiskt tar upp mest plats i sitt hem. Man glömmer bort att titta på hur väggarna ser ut, hur taket ser ut, hur golvet eller hur dörrarna ser ut. Dessa delar är avgörande för hur snyggt och trevligt ditt hem kommer att se ut. Orsaken till varför många väljer att förbise dessa punkter är att det helt enkelt krävs mer tid för att “rätta till”. Det är mer kostsamt och tidskrävande att lägga nytt golv än att hänga upp en tavla, eller hur? Men ibland är det helt enkelt det som krävs för att ge hemmet ett lyft.

 

Enkla sätt att förändra de större ytorna

Det finns flera enkla och billiga sätt att gå tillväga för att förändra i hemmet utan att köpa nya ljusstakar för en 5:e gång det senaste året. Här nedan hittar du en lista på hur du kan komma undan både ekonomisk och i form av tid.

Dörrar – Har man innerdörrar av gammal standard så kan dessa behöva fixas till. Det bästa och enklaste sättet är att först slipa dörrarna lätt med sandpapper och därefter måla. Vita dörrar är tidlösa och får också hemmet att se större ut, men färger skapar mer personlighet.

Väggar – Orkar du inte tapetsera om i ditt hem kan du alltid ta fram målarburken. Gör ett ordentligt grundjobb och spackla först där det behövs. Vill du varken måla eller tapetsera kan du använda dig av snygga lister som ger en mer exklusiv känsla.

Golv – Golvet tar upp en mycket större yta i våra hem än vad vi tror och det är viktigt att se till så att golvet är rent och fräscht för att få till ett trevligt hem. Med ett enkelt klickgolv kan du själv förändra utseendet på golvet i ett nafs. Klickgolv är lätta att montera och kommer i alla möjliga material och prisklasser.

Tak – Även taket kan behöva ses över med jämna mellanrum. Med takfärg kan du måla om ditt tak och göra det fräscht igen. Vill du tillföra en extra touch kan du även här fokusera på taklister eller stuckaturer.