Inredning som håller året runt

Inredning som håller året runt

25th juli 2019 Av av angelica

Att anpassa sin inredning efter högtider är nästan detsamma som att anpassa inredningen efter säsong eller årstid. Varje årstid i Sverige kommer med sin egen tradition eller högtid värd att fira och det är lätt att man då anpassar inredningen efter just dessa moment. Under vintern plockar man fram tomtar, julgran, julstjärnor och inreder med tända ljus. Hösten bär med sig mörker och då plockas murriga, varma filtar i jordiga toner fram. Visst kan det vara kul att anpassa sin inredning efter en högtid, men det är sällan man vill fira påsk under tre månader eller ha halloweenprydnader framme i början av oktober.

Det finns många enkla (och väldigt billiga) sätt att se till så att inredningen i hemmet är hållbar, trots högtider och olika årstider. Alla människor har inte lust, intresse, råd eller ork att ständigt förändra i sitt hem på grund av att solen börjar titta fram eller mörkret börjar nalkas. De människor som väljer att ändra inredning har oftast inredning och hemmet i stort intresse, men det finns ingen form av inredningslag eller regel som säger att detta är något som bör eller ska göras.

Har du tröttnat på att ändra inredning är det dags att skaffa dig ett hållbart hem som passar lika bra för sommaren som för vintern. Det kan låta knepigt att få ihop, eftersom årstiderna kommer med så många olika egenskaper och färgtoner att anamma. I listan nedan får du tips om hur du kan gå tillväga!

  • Välj färger som passar året runt. Det kan t.ex. vara guld, grönt, brunt, grått eller vitt.
  • Punktbelysning är viktigt för mysfaktorn, men kommer till användning både vinter som sommar. Utöver taklampan bör du ha andra ljuskällor, t.ex. fönster- eller bordslampor.
  • Välj en tvåfärgad gardin eller satsa på flera lager av gardiner. Mot fönstrets mitt sätter du skira och ljusa gardiner för ljusinsläpp och ytterst sätter du mörka. På så sätt kan du välja om du vill stänga ljuset ute eller släppa in sol, utan att byta gardiner.