Inredningstrender du bör undvika 2018

Inredningstrender du bör undvika 2018

3rd november 2018 Av av angelica

Svenskarnas hem är i ständig utveckling och förändring. Inför varje ny säsong kommer nya inredningstrender och många är fast beslutna och mycket engagerade i att haka på dessa. Det betyder att våra hem förnyas hela tiden, vilket för många känns bra. Man rensar kanske ut det gamla och tar in det nya i form av fräscha färger, nya textilier, spännande material eller nya möblemang.

Det sägs att “allt gott kommer tillbaka” och det stämmer troligtvis när det handlar om just glass, men hur är det egentligen med inredning och trender? Finns det några trender som man bör lägga på hyllan för alltid eller går det att ha samma inredningsstil året runt, år efter år?

Naturligtvis går det bra att alltid ha samma inredning, men för den riktiga inredningsexperten skulle detta vara tabu. Det finns ett flertal inredningstrender som man aldrig bör plocka fram igen, åtminstone inte förrän experterna har gett sin tillåtelse.

  • Nakna glödlampor – Visst var det snyggt och unikt att inreda med nakna glödlampor, men så är det inte längre. Idag har nästan alla svenska hem en naken glödlampa i någon form. Vill du vara unik 2018 är det stora och färgglada lampskärmar som gäller.
  • Mattor med diamantmönster – När dessa först kom ut på marknaden gjorde de succé och alla ville ha en matta a la Beni Ourain. Diverse butiker och fabriker började att massproducera kopior av mattan, vilket sålde som smör. Har du en diamantmatta hemma? Släng ut den eller sälj.
  • Kartor på väggarna – Poster har alltid varit mycket populära och uppskattade. Troligtvis enda sedan barnsben då väggarna pryddes av diverse artister och popgrupper. I våra hem idag är det kartor som gäller. Kartor över Stockholm, London, Istanbul eller New York. Kartorna är oftast i svartvitt, vilket ger ett mycket livlöst och tråkigt utseende. Tänk om!
  • Mässing och marmor – Det är nog få personer som inte kan hålla med om att inredningstrenden med mässing och marmor var fenomenal. Alla ville ha marmorborden med mässingsben och naturligtvis var det mässing och marmor i alla rum, på alla vaser samt dekorationer man kunde tänka sig. Det är dock dags att lägga denna ihållande inredningstrend på hyllan. Kombinationen kan kännas som en stor trygghet för den som har svårt att veta hur man vill ha sin inredning, men här är det viktigt att våga tänka nytänk.
  • Färgen grå – De grå tonerna har under en längre tid helt tagit över de svenska hemmen. Färgen dominerade väldigt länge och än idag ser man gråskalor vart man än tittar. Trenden sträckte sig inte enbart till väggar, utan här var det även textiler, möbler, tavelramar, gardiner, mattor och till och med hela soffgrupper som skulle vara gråa. Sätt färg på ditt hem och dra ner på de gråa tonerna.