Lyckas med inredningen

Lyckas med inredningen

10th november 2018 Av av angelica

Majoriteten av alla svenskar är mycket måna om att ha ett fint hem. Man vill ha det lika trevligt ute som inne och lägger därför otroligt mycket tid på att skapa en hemtrevlig atmosfär som tydligt visar ens personlighet. Den svenska inredningsstilen tar över i hemmen och här är det hårda kanter, stilrena möbler och gärna inredning i olika typer av metaller som gäller.

Även när det kommer till färger finns det ett tydligt tema i svenska hem. Neutrala färger som vitt, beige, brun, grått och svart är vanligt förekommande, men eftersom inredningstrenderna ständigt utvecklas, så kommer de olika säsongerna med olika nyanser att anamma.

Du behöver naturligtvis inte följa inredningstrenderna slaviskt för att du ska känna att du har lyckats med inredningen. Ett hem är personligt och det är viktigt att man väljer ut inredning och dekorationer som passar ens egen personlighet och intresse. Inreder du med blåa nyanser, trots att du inte fattat tycke för färgen, kommer det inte ta lång tid innan du är uppe i ett nytt inredningsprojekt och skapar förändring.

Att lyckas med inredningen är lättare än man kan tro och man behöver knappast vara någon inredningsexpert för att få till ett snyggt hem. Om fantasin tryter kan man med fördel kika i inredningsmagasin, titta på inredningsbloggar på nätet eller varför inte hämta inspiration från vänner och bekanta vars hem man tycker om. När man väl har hittat en inredningsstil som man gillar använder man sig av denna, men naturligtvis är det bra om man vågar ta ut svängarna och lägga till eller ta bort detaljer för att skapa sitt eget drömboende.

Välj rätt möbler

En av de viktigaste aspekter till att lyckas med inredningen är att välja rätt typer av möbler. Det handlar inte enbart om formen på möblerna eller vilken färg som de har, utan det viktigaste är att man väljer möbler av rätt storlek. I ett mindre hem behöver man anpassa möblerna på ett helt annat sätt än i ett större, eftersom stora och tunga möbler snabbt kan få rummet/hemmet att se ännu mindre ut än vad det redan är. I ett stort hem finns det antagligen redan mycket yta att arbeta med.

Något som starkt kan rekommenderas är två tredjedelars-regeln. Denna regel har inredningsexperter över hela världen använt sig av, för att få till en bra balans i ett hem. Regeln är mycket enkel och går ut på att möblerna ska utgöra två tredjedelar av den vägg eller föremål som möbeln står bakom. Vi kommer att gå in djupare på vad denna regeln är och hur den fungerar även i samband med dekorationer, tavlor och stilleben. Två tredjedelars-regeln går att använda i nästan alla situationer som hör inredningen till.