Tips på inredning till sommarfesten

Tips på inredning till sommarfesten

1st juni 2019 Av av angelica

Sommaren är en av årets högtider när det kommer till festliga tillställningar i utomhusmiljö. När de riktigt varma sommarvindarna börjar göra sig påminda är snabbt partyplaneringen igång. En riktig sommarfest hör årstiden till, men hur inreder man på bästa sätt? Här kommer några praktiska inredningstips för dig som ska styra upp sommarfesten.

Tänk ledigt och avslappnat

Till sommaren hör relax, avkoppling och behagliga stunder. Se därför till att inte sätta för proper etikett på sommarfesten. Ett tips är att planera trädgården på ett sätt som lämpar sig för en avslappnad fest. Har du inte tillräckligt med sittplatser i trädgården är ett alternativ att leta efter prisvärda utemöbler på nätet. Varför inte varva traditionella sittplatser med mer udda inslag så som hängmattor eller sköna trädgårdsfåtöljer? Skönt möblemang för sommarens avslappnade partaj.

En sommarfest där gäster håller till på lite olika platser i trädgården är bara härligt. Det ger en äkta känsla av ledighet där alla måsten är som bortflugna. Där fokus är att ha kul och umgås med nära och kära. Vill du ändå ge festen ett nischat tema kan du alltid välja en dekoration baserad på färgval. Att ge stolarna en snygg dyna är en läcker inredningsdetalj som dessutom gör utemöbler betydligt mer bekväma. Beroende på vilket typ av material stolen är gjord av väljer du tjocklek på dynan. Vid köp av nya utemöbler ingår ofta dynor som är anpassade till stolen.

Dekorera ett mattält

Grillning brukar vara ett populärt inslag på sommarfester, men även grillmat består av tillbehör och matplock. Detta bör helst förvaras i skugga, vilket gör mattältet till ett utmärkt inslag på festen. Du kan så klart satsa på ett proffsigt mattält likt det du finner på till exempel festivaler eller gatufester, men det går faktiskt utmärkt att göra ett eget mattält med en presenning, snören och stolpar att knyta fast i. En presenning låter kanske inte särskilt festligt, men med lite kreativitet piffar du till ditt hemmabyggda mattält. Knyt på ballonger och låt girlanger hänga från presenningens tak. Du kan dessutom göra ett litet DJ-bås i samma tält som du har matbuffén.

Bort med plasten

2019 är ett år då hållbarhet och gröna alternativ på allvar anammas. Det är inte längre något vi bara pratar om, numera försöker vi i högre grad även applicera det hållbara tänket i vardagen. När det kommer till sommarfester utomhus brukar plastmaterial vara ett självklart inslag. Tallrikar, bestick, glas och muggar – allt i plast för att göra städningen och det praktiska så smidigt som möjligt. Det är något som går helt emot det aktuella hållbarhetstänket och därför är plastbantningen viktig. När du inreder sommarfesten bör du anamma miljötänket så långt det går. Det behöver inte alls bli krångligt eller besvärligt.

Har du inte tillräckligt med porslin i hemmet för att bjuda på mat till alla gäster? Då är tipset att leta porslin på second hand. Du kan hitta mängder av fina små fynd till liten prislapp. Varför inte låta gästerna äta på olika tallrikar – ett roligt inslag som sätter färg på inredningen.