Två tredjedelars-regeln

Två tredjedelars-regeln

21st oktober 2018 Av av angelica

Har du inredning som intresse? Då har du antagligen hört talas om två tredjedelars-regeln. Har du inte hört talas om denna gyllene regeln ännu är det verkligen dags att läser ordentligt. Sedan en mycket lång tid tillbaka har inredningsexperter och privatpersoner använt sig av två tredjedelars-regeln för att säkerställa att ett hem blir dynamiskt på alla sätt och vis. I denna text kommer du att få lära dig precis vad regeln går ut på och hur du kan använda dig av denna när du inreder i ditt eget boende.

Enkelt förklarat kan man säga att två tredjedelars-regeln talar för sig själv. Regeln går i grund och botten ut på att man inte köper möbler som är större (eller mindre för den delen) än två tredjedelar av den vägg eller de föremål som möbeln står framför. För att vara extra tydliga med vad vi menar kommer vi att ge tydliga exempel på detta nedanför.

Två tredjedelars-regeln vid köp av möbler

Du ska köpa en soffa till ditt hem och planerar att ställa soffan mot en vägg. Först och främst är det viktigt att tänka på placeringen av soffan, eftersom detta är avgörande för hur bra du kommer att trivas i hemmet. När du väl har hittat platsen för soffan är det dags att använda dig av inredningsregeln.

Den soffa som du köper ska utgöra två tredjedelar av väggen som den står bakom. Är väggen 5 meter lång ska soffan alltså som max vara 3,5 meter.

Du vill även se till att ha ett soffbord till din soffa. Soffbordet du köper bör inte vara större än två tredjedelar av soffans totala längd.

Under soffbordet och soffan vill du ha en matta. Med mattor kan det bli en aning knepigare. Det som är viktigt att tänka på är att mattan inte ska vara för liten, utan att hela möblemanget ska kunna stå på mattan.

Två tredjedelars-regeln kan också komma till hjälp när du ska sätta upp tavlor eller inredning. Regeln är utmärkt att använda sig av när du t.ex. ska placera tavlor ovanför en byrå eller skapa dig en snygg tavelvägg. En tavla som ska placeras ovanför en byrå bör t.ex. inte utgöra mer eller mindre än två tredjedelar av byråns totala längd. Enkelt, eller hur?