Undvik de största inredningsmissarna

Undvik de största inredningsmissarna

6th maj 2018 Av av angelica

En liten inredningsmiss kan snabbt förstöra hela känslan och bilden av ditt hem. Det kan handla om något som vid första ögonkastet inte såg anmärkningsvärt ut, men som du nu stör dig otroligt mycket på. Här har vi listat de vanligaste inredningsmissarna så att du kan dra igång ditt inredningsprojekt, utan att bli besviken i efterhand.

1. Möbler i fel storlek – Ett av de vanligaste inredningsmisstag som människor gör är att köpa möbler i fel storlek. Möblerna kan vara alldeles för stora och tunga, men även för små och nätta för de hem som de ska användas i. Använd dig av två tredjedelars-regeln för att få ett dynamiskt och balanserat hem.

2. Gardinstänger i fel höjd – Nej! Dina gardinstänger behöver inte sitta precis ovanför fönstret och löpa kant i kant. Sanningen är att detta gör så att rummet får mindre ljusinsläpp och att dina fönster ser betydligt mindre ut. Satsa på att sätta gardinerna så nära taket som möjligt a la hotellkänsla!

3. Liten matta – En av de vanligaste misstag som svenskar gör när de inreder sina hem är att de väljer en alldeles för liten matta. En liten matta kan göra så att hela rummet tappar sina proportioner och sin känsla. En rekommendation är att man alltid väljer en matta som är så pass stor att hela soffgruppen (inklusive soffbord om så finns) får plats på mattan.

4. Överdriven inredning – Visst är det kul att köpa ny inredning, dekorationer, ljusstakar och tavlor, men som ni vet är det aldrig bra med för mycket av det goda. Överdriv inte din inredning utan välj hellre ut några enstaka föremål med stor omsorg.