Inred i vintermörkret

Inred i vintermörkret

11th juli 2018 Av av angelica

Vintern är en tid för värme och mys, men även för kalla, blöta dagar, minusgrader och känslan av att alltid vara frusen. Något annat som utmärker vintern lite extra är naturligtvis mörkret. Dagarna är sällan särskilt ljusa och är de det kommer mörkret ändå smyga sig på under tidig eftermiddag. Under denna period är det många som blir extra trötta och då är det viktigt att man har ett varmt, skönt och trevligt hem att komma hem till.

Inredningen i våra hem under vintern skiljer sig otroligt mycket från alla andra årstider som landet har. Förr var det vanligt att man började med juldekorationer i samband med lucia eller ännu närmare julafton än så. Idag ser trenderna dock annorlunda ut och man vill få ut så mycket av julen som möjligt. Även om man inte tar fram julgranen och julstjärnan det första man gör så är det många andra dekorationer som snabbt får ta sin plats.

Eftersom det är mörkt ute är det viktigt att ha ljust inne. Inred gärna med många olika typer av belysning, för att slippa det kalla skenet av enbart en taklampa. Du kan använda dig av punktbelysning av olika slag, men naturligtvis även vanliga ljus. Ljusen ger inte bara ett hemtrevligt sken, utan skänker också värme till bostaden. Vill du vara extra modemedveten satsar du på långa kronljus i färger som rött, vitt eller guld, men naturligtvis fungerar det lika bra med värmeljus om det just är värmekällan och skenet som man vill komma åt.

Vintern bjuder in till murriga färger som rött, vinrött, brunt, grått och mörkgrönt och dessa kan användas på allt från mysiga soffkuddar till värmande plädar. Textilier är dessutom billiga och enkla sätt att förändra känsla i ett hem.