Inred dina väggar med fotografier

Inred dina väggar med fotografier

13th februari 2021 Av av angelica

Idag har många blivit hobbyfotografer då kameran finns tillgänglig i mobilen oavsett var vi befinner oss. Men varför bara ha dina vackraste minnen på mobilen eller på datorn? Genom att skriva ut dina fotografier och sätta upp dem på väggen kan både du och dina vänner njuta av de finaste minnena och motiven från ditt liv.

Med ramar i större format kan du skriva ut dina bilder så att de verkligen tar plats och skapar stämning i rummet. Du kan också använda dina fotografier till andra praktiska ändamål i kombination med ramarna eller utan. Skapa en kalender, kombinera fotografier i olika storlekar eller var kreativ med uppsättningen.

Visa upp dina minnen

Det finns många olika metoder du kan använda för att presentera dina minnen i hemmet och inreda det på ett personligt sätt. Just dina fotografier finns ingen annanstans och skiljer sig från de massproducerade posters och motiv som finns på varuhusen och på nätet. Du kan exempelvis använda dig av en torkvinda för att hänga upp dina fotografier, Genom att framkalla enskilda fotografier och kombinera dem med kalendersidor kan du skapa dina egna almanackor att rama in och ha på väggen.

Ett annat sätt att inreda effektivt med dina fotografier är att dedikera en hel vägg åt dem. Avgör först hur stort utrymme du vill ha till dina bilder. Det kanske räcker med att sätta ett parti med fotografier ovanför soffan? Om du vill använda en större yta kan du sätta upp dina bilder i hallen som annars ofta kan bli lite tråkig och intetsägande.

Att du har olika storlekar och upplösningar på dina bilder gör inget, det ger bara en intressant variation att titta på. Låt dina fotografier bryta av varandra och skapa kontraster på väggen. Då blir intrycket mer visuellt intressant och inbjuder till långa stunder av betraktan. Det är bra om du har ett tema för din fotovägg, där du exempelvis kan välja att gå efter en viss färgskala. Du kan också kombinera familjefoton med olika naturinspirerade illustrationer av växter och blommor.

När du väljer ut ramar kan du blanda ramar i trä, nya och vintage. Stålramar finns i många olika nyanser, vilket kan komplettera dina motiv eller bryta av mot dem. Du kan också använda glasramar utan ram eller ramar vars botten har varierande tjocklekar. Innan du börjar borra i väggen kan du använda maskeringstejp och på så vis markera var ramarna ska placeras. Alla ramar behöver inte vara rektangulära, prova att blanda med kvadratiska eller ovala ramar för ett mer spännande intryck. Var noga med att placera dina fotoramar så att de är naturligt utspridda över väggens yta.

Skapa en personlig touch

Silje Engstrøm och hennes sambo Christoffer gillar att skapa ett personligt hem med egna skräddarsydda lösningar. De har valt att inreda med tavlor och fotografier på de flesta av sina väggar, och Silje är särskilt stolt över fotoväggen hon har satt upp ovanför vardagsrumssoffan. Bilderna består av olika klassiska verk, blandat med Siljes egna fotografier. Det skapar en unik och personlig stil som paret uppskattar.