Inred med gröna växter för ett levande hem

Inred med gröna växter för ett levande hem

11th december 2020 Av av angelica

Att placera ut lite gröna växter i ett rum är ett enkelt sätt att skapa trevnad och ett mer levande hem. Grönt gör sig särskilt bra mot ljusa färger som till exempel vitt eller puderrosa. Välj gärna växter i lite olika höjder och storlekar för att skapa en egen oas i ditt hem. Växterna är dessutom väldigt bra för att rena inomhusluften vilket är ett stort plus i kanten. Om du vill ha tips på växter som renar inomhusluften så är murgröna och svärmors tunga två bra val.

Få hjälp att ta hand om dina plantor

Många kanske tvekar att köpa plantor och växter till sitt hem för att de inte har tid eller kunskap att sköta om dem. Men det behöver du inte oroa dig för. Genom att ladda ner appen planta får du hjälp att ta hand om dina växter. Med hjälp av ett skräddarsytt schema missar du aldrig en vattning och kan på så sätt hålla dina plantor vid liv. Du bör därför inte låta rädslan för att inte har gröna fingrar hindra dig från att köpa lite trevliga växter till hemmet.

Kombinera med färska blommor

Glöm inte heller att kombinera dina gröna växter med lite ljuvliga färska blommor. Man blir genast mycket gladare av att komma hem om det står en sprudlande blombukett på köksbordet. Satsa gärna på att köpa blommor som ligger i säsong, till exempel tulpaner under våren. Om du vänder dig till en blomsterbutik kan du få råd och tips om vad som är ”inne” för tillfället. Gör det gärna till en vana att alltid ha färska blommor och växter hemma då det verkligen höjer trivseln på ett enkelt sätt. Du får inte heller glömma att köpa lite snygga vaser och krukor som matchar resten av inredningen. Det är minst lika roligt som att köpa själva blommorna.