Låt omgivningarna inspirera inredningen

Låt omgivningarna inspirera inredningen

11th juni 2021 Av av angelica

Att inreda sitt hem kan vara både spännande och roligt, och det finns mängder av inspiration att hämta. Något som är mer och mer populärt är att låta omgivningarna utomhus påverka hur vi inreder våra hem, och låta de två ytterligheterna samspela med varandra.

Jobba med färger, nyanser och kontraster

Den skandinaviska inredningsstilen har alltid varit inspirerad av våra miljöer, vädret och vindarna här uppe i Norden. De minimalistiska men eleganta dragen, naturmaterialen och färgskalorna speglar både naturen själv och vår dragning till den, men genom att ta ett steg längre kan du göra din skandinaviska inredning ännu mer personlig och unik. Hur mycket du kan inspireras av det du ser när du tittar ut genom dina fönster beror såklart på var du bor. Kanske är det inte lika lätt om du bor mitt i stan, men har du någon form av natur där utanför finns det mycket du kan göra. Titta främst på vilka färger som dominerar, men också vilka nyanser inom de färgerna som du kan jobba med. Även kontrastfärger kan vara intressant att undersöka. Känn också efter vilken känsla du vill skapa, och hur känslan utomhus kan tas in och alternativt modifieras inomhus.

Skapa din personliga oas

När du bestämt dig för känslan, färgerna och nyanserna är det dags att gå vidare och titta på vilka material du vill använda och specifika inredningsdetaljer. Vill eller behöver du skaffa några större möbler eller är det mest mindre detaljer du vill jobba med? Fundera också över vad du har på väggarna och om du vill ändra något där, eftersom detaljerna där har stor påverkan på känslan i ett rum och om stilen går ihop. Därefter är det bara att ta tag i det roligaste – skaffa det du behöver och börja inreda. Filtar, kuddar, tavlor, dekorationer och växter; allt har sin plats och hjälper dig skapa just den där känslan av att förlänga ditt utomhus in i ditt inomhus.