Mysiga sovrum för sköna drömmar

Mysiga sovrum för sköna drömmar

29th augusti 2020 Av av angelica

Sovrummet är kanske hemmets allra viktigaste rum? Här ska du återhämta dig efter en lång dag och förhoppningsvis sova både gott och länge. Här kommer några tips på hur du inreder ett riktigt avslappnande och mysigt sovrum!

Det viktigaste för att få en god natts sömn och hjärtat i alla sovrum är naturligtvis sängen. Sängen kan också sätta stilen för resten av sovrummet. Har du högt till tak kan en skön och billig kontinentalsäng bidra till både en känsla av rymd och oöverträffad sovkomfort. Testa alltid sängen innan du köper för att vara säker på att den passar dig och din kropp. Du ska trots allt tillbringa många nätter tillsammans med din säng så det är lika bra att se till att ni är en bra match från början!

Inred med textilier

Att köpa nya gardiner, påslakan, kuddar och överkast är det enklaste och billigaste sättet att uppdatera sovrummet på. Dessutom blir sovrummet blir mjukare och mer inbjudande med textilier lager på lager. Mixa gärna material på sänglinne och överkast – linne, siden och bomull i nyanser ton i ton skapar en genomtänkt helhet och ger zen till hela rummet. Välj gärna tjockare gardiner så slipper du vakna i ottan under den ljusare delen av året. Placera gärna en matta under sängen för att ha något mjukt att stiga ner på när du vaknar. Dessutom ger en stor matta ett ombonat intryck.

Skapa känsla med rätt belysning

Sovrummet är kanske det enda rummet där du inte vill ha en lampa mitt i taket. Här ska du istället satsa på dämpad och stämningsfull belysning genom sänglampor och ljusslingor. Planera och arrangera belysningen efter mörkrets inbrott för att verkligen vara säker på att du får till den som du vill ha den. Tänk mer mys än ljusstarkt.