Trender 2021

Trender 2021

25th februari 2021 Av av angelica

Ett ovanligt år tar slut och ett annat börjar. I pandemins fotspår spenderar vi mer tid hemma, vilket syns på inredningstrenderna för 2021. Tidigare år har sextiotalet varit på tapeten, det har varit bruna, orangea och röda färger som dominerat. Sedan har art déco-stilen smugit sig in med Versace-inspirerade tapeter och mattor. Det har varit mörka lyxiga toner av blått och grönt tillsammans med guldiga detaljer. Just här i Skandinavien har jordnära toner varit stora. Olika nyanser av beiget, vitt och grått har varit trendigt i ett par år och jute har synts både som lampskärmar och tvättkorgar. Men så kom den där pandemin och vi började spendera mer tid hemma än någonsin tidigare. Hur har då pandemin påverkat inredningsåret 2021?

Inredningsåret 2021 har fokus på form och färg, mer specifikt roliga former och spännande färgkombinationer. Det beige är snyggt, det är lugnt och stilrent. Men när våra fester, barhäng och danskvällar allihop blivit inställda får vi skapa kalaset, energin, det roliga hemma. Starka färger är det som gäller, vibrant röd och gul kommer få ett uppsving. Gul är alltid populärt till våren men den här våren tar vi emot färgen med en helt ny tacksamhet.

En annan följd av att vi sitter hemma mycket är att naturen tar och flyttar in med oss. Vi har sett guldpalmen få sin beskärda del av uppskattning i och med art déco-influenserna. De storbladiga, gröna växterna har fått stråla under sextiotalets teakfyllda romans. Så här är det, växter går aldrig ur stil så självklart funkar både palmen, fikusen och gullrankan lika fint idag som igår. Men en växttrend som vi kommer se mer av under just 2021 är den där vi tar in mer lokala, skandinaviska plantor. Den lilla rumsgranen fick ett uppsving runt jul, nu tar vi även in asken, kastanjen och olivträdet.

Släng in färg och bjud in träden så hoppas vi på en ljusare vår i år!