Uppnå en minimalistisk inredning

Uppnå en minimalistisk inredning

20th juni 2020 Av av angelica

Minimalism är en stil som kännetecknas av att förenkla så mycket som möjligt. Mottot är att mindre är mer.

 

Idén är att bli av med alla icke-nödvändiga element och reducera dekoration till det mest essentiella. Minimalism är en rörelse som har ursprung i konsten. Den spreds sedan vidare till inredning och dekor på 1920-talet. Till denna dag anses den vara en av de mest innovativa stilarna. Några konkreta tips på att förnya hemmets alla rum genom minimalistisk inredning presenteras här.

4 tips för en minimalistisk inredning

En minimalism ligger i tiden då den stödjer idén om att vara sparsam med jordens resurser. Här följer tips för att uppnå en minimalistisk inredning och dekoration.

1. En minimalistisk dekoration: Försök minska dekoration och prylar till det väsentliga. Det innebär att plocka undan överflödiga saker som inte utgör en viktig funktion i rummet. För minimalister är funktionalitet det primära framför allt annat.

2. Vardagsrum: I såväl matsalar som vardagsrum bör rummens fokus vara på en huvudplats för att sitta, oavsett om det är soffor eller stolar. Nyckeln är att låta resten av elementen spela en stödjande roll för huvudmöblerna istället för att minimera dess huvudroll. Exempelvis kan exklusiva ramar från BGA användas för att belysa möblerna. Tänk på att satsa på kvalitet framför kvantitet. Var dock inte rädd för att investera mycket i det som har ett centralt syfte.

3. Sovrum: I ett minimalistiskt sovrum är dekorationen begränsad till det väsentliga, det vill säga till sängen och en litet nattduksbord. Den enda riktiga dekorationen är lampor som tjänar ett praktiskt och väldefinierat syfte. I ett minimalistiskt rum har till och med dekorativa element ett syfte. Den grundläggande idén är att du måste ge varje element en anledning att vara där.

4. Kök: För att inreda ett minimalistiskt kök är användningen av texturer och olika material väsentligt. Till exempel kan marmorytor användas medan skåp kan vara tillverkade av trä.